Login

Login

We Matter neemt Visser + partners over.

We Matter uit Epe heeft onlangs bureau Visser + partners overgenomen, sinds 1988 hét wervings- en selectiebureau voor de accountantswereld. 

Visser + partners

Oprichter Johan Visser startte de praktijk in 1988 en heeft in al die jaren honderden accountants en fiscalisten, maar ook kandidaat-notarissen geplaatst. Een groot aantal van hen bereikte snel het niveau van vennoot / partner.

We Matter

We Matter is een jong werving- en selectiebureau dat gespecialiseerd is in de accountantswereld. Het bureau bestaat sinds 2010 en is in de afgelopen jaren zeer snel zichtbaar geworden.

De consultants hebben zelf ervaring opgedaan in de branche. Sylvia Dijkstra is accountant en heeft leiding gegeven aan een eigen kantoor. Consultant Loek Hendriks is jarenlang HR Manager geweest bij een middelgroot accountantskantoor en was daarvoor consultant bij Visser & Partners.

Johan Visser is heel blij met deze stap: “Ik beveel We Matter van harte aan. Ze kennen de branche van binnenuit, ze weten van de hoed en de rand. Zo’n combinatie voelt goed. Voor mij, maar ook voor mijn relaties.” Naast zijn activiteiten als adviseur / mediator / arbiter bij conflicten en bij fusie- en overnametrajecten, zal hijop de achtergrond sparringpartner zijn voor We Matter.

Sylvia Dijkstra is erg content met de overname. “Visser + partners heeft in de loop der jaren een enorm netwerk opgebouwd van opdrachtgevers en interessante kandidaten. Daarmee breiden wij ons netwerk binnen de branche sterk uit. Met de toevoeging van Visser + partners zal alles in een stroomversnelling gaan komen. Dan kunnen we er voor zorgen dat kandidaten via ons altijd aan een betere en leukere baan kunnen komen. En natuurlijk de juiste medewerkers voor onze opdrachtgevers!”

We matter, because you matter!

 

18 manieren om uw personeel weg te jagen

Ons vak is het werven en selecteren van professionals. Inmiddels hebben we echter ook een aardige expertise opgebouwd waar het gaat om het stimuleren van ontslag. We bedoelen dan niet de welbewuste ontslagen van niet functionerende medewerkers, maar die situaties waarin u achteraf denkt “Wat heb ik nu fout gedaan”. Opgetekend uit de mond van onze kandidaten 18 manieren om de band met uw medewerkers wat losser te maken.

Register to read more...

Tien tips om uit een carrière-fuik te ontsnappen

Je bent 30 en wilt eigenlijk wat anders; meer direct contact met klanten en een bredere adviesrol. Je bent toe aan een grote mate van zelfstandigheid, maar binnen je huidige werkkring past dat niet. Je bent superspecialist, maar wilt eigenlijk meer breedte. Je wilt naar een kleiner kantoor, waar iedereen elkaar nog kent. Dan ontdek je dat een dergelijke overstap niet gemakkelijk is. Je bent overgespecialiseerd; je hebt beperkte ervaring met zelfstandig klantencontact; je bent groot geworden met multinationals, maar vindt het MKB leuker. Je bent te duur geworden. Kortom: je zit in een carrièrefuik en komt er niet meer uit. Tien tips om toch te ontsnappen!

Register to read more...

Tien tips om in een carrière-fuik te raken

In onze wervings- en selectiepraktijk komen we nogal wat professionals tegen die vastlopen in hun huidige werk, maar de overstap naar een andere positie moeilijk kunnen maken. Er gaapt een kloof tussen wat ze doen en wat ze willen doen. Wij noemen dat de carrière-fuik: je bent ergens in gezwommen en kunt niet meer terug naar het moment dat je de fuik nog kon omzeilen. Mocht je van plan zijn in zo’n fuik te zwemmen, dan zijn hier tien tips om dat te bereiken.

Register to read more...